Bojkotta OS i Peking

Skriver i Jönköpings-Posten tillsammans med Hampus Hagman(KD) och Elisabet Lann(KD) om regeringens besked att inte bojkotta OS i Peking.

Ett flertal andra länder, bland andra Australien, Litauen, USA och Storbritannien, har meddelat att de kommer att genomföra en diplomatisk bojkott av spelen, till följd av den fruktansvärda människorättssituation som råder. Det innebär att landets idrottare deltar i tävlingarna, men att politiker, kungahus och andra officiella representanter avstår från att åka dit.

Den svenska regeringen däremot har nu meddelat att man inte kommer att närvara vid OS i Peking – men säger att detta beror på smittspridningen av covid-19. De poängterar att detta inte är en diplomatisk bojkott.

Istället för att markera mot kommunistdiktaturen har regeringen än en gång valt att sticka huvudet i sanden.

▶️ Läs vår artikel här: https://www.jp.se/…/regeringen-vagar-inte-markera-mot…