NU BÖRJAR ROND TVÅ I DET TYSKA VALET!

Efter 16 år vid makten har Angela Merkel meddelat att hon kommer att avgå som förbundskansler och igår var det val i Tyskland. Hennes efterträdare Armin Laschet och vårt systerparti, CDU/CSU, gjorde tyvärr sitt sämsta sämsta val någonsin och det finns ingen tydlig regeringskoalition. Så nu börjar förhandlingarna och spelet om vem som kommer att leda Tyskland, som ur många perspektiv, är ett av Europas viktigaste länder. Tyvärr gör det otydliga valresultatet att vi nu kan förvänta oss svåra koalitionsförhandlingar innan vi kan få se en ny tysk regering.

Jag hoppas verkligen att CDU/CSU med Laschet i spetsen får bättre resultat i sina regeringsförhandlingar än vad de fick i valet. Tyskland är EU:s största ekonomi och en av Sveriges absolut viktigaste handelspartner, så valet i Tyskland och vad som sker i den tyska ekonomin har en stor betydelse för ekonomin i såväl Sverige som resten av Europa.

Jag uttalar mig även i Europaportalen, det kan ni läsa här: https://www.europaportalen.se/…/ovisst-styre-efter…