KINAS AMBASSADÖR MÅSTE UTVISAS

Kinas ambassadör har sedan länge passerat såväl anständighetens som demokratins gränser.

I det senaste i raden av brev han skickat till mig ber han mig uttryckligen dra tillbaka min röst, efter att jag i förra veckan röstat för ny Taiwan-politik. Om jag inte ändrar mig ifråga om Taiwan kommer jag att ´hållas ansvarig för konsekvenserna´ står det i brevet.

Det är sannerligen anmärkningsvärt att ambassadörer utövar denna sorts påtryckningar – ja, rentav hot – på politiker som verkar i demokratiska system. Självklart har Europaparlamentet all rätt att besluta vad vi vill ifråga om EU:s relation med Taiwan – utan att främmande makt lägger sig i.

Ännu en gång uppmanar jag utrikesminister Ann Linde (S) att förklara ambassadören persona non grata. Utvisa honom! Sverige kan inte acceptera sådana diktaturfasoner.

Läs mer i tidningen Dagen: https://www.dagen.se/…/kd-politiker-fick-hotbrev-fran…/ och på Nyhetssajten Europaportalen: https://www.europaportalen.se/…/kina-hotar-svenska-eu…

Eftersom den kinesiska ambassaden inte längre publicerar alla sina brev på sin hemsida, har jag lagt en bild på brevet i kommentarsfätet. Dela gärna inlägget så att brevet – hoten – sprids!