BEKLAGLIGT ATT V OCH MP INTE RÖSTAR FÖR ATT FÖRSVÅRA PIRATKOPIERING

Efter ett drygt år med förseningar av stora idrottsevenemang på grund av pandemin, så är många idrottsintresserade runt om i världen väldigt glada idag. Äntligen inleds OS i Tokyo!

Tyvärr väljer en del att följa evenemanget via piratkopierade sändningar. Piratkopiering är inget nytt fenomen, pandemin har dock förvärrat situationen, och skapat en dramatisk ökning av piratkopiering av idrottssändningar på nätet.

Pandemin har drabbat föreningsverksamhet, där nästan all barn- och ungdomsverksamhet är, väldigt hårt. Då föreningar inte kunnat få publikintäkter senaste året, har intäkter via onlinesändningar varit viktigt för mångas överlevnad.

Häromsistens så röstade Europaparlamentet om ett förslag att försvåra piratkopiering av idrottsändningar på nätet. Förslaget innebär att sådana sändningar ska kunna blockeras i realtid, med en tidsram på 30 minuter. Detta var inte något som inte verkar särskilt viktigt för Vänsterpartiet och Miljöpartiet, vilka röstade mot förslaget.

Som tur var gick det igenom ändå, men genom sin röstning hade Vänsterpartiet och Miljöpartiet kunnat skada det svenska föreningslivet i en tid när det behöver som mest stöd. Föreningslivet är en av vårt samhälles absoluta grundbultar, särskilt för barn- och ungdomsverksamheterna runt om i landet. Ett föreningsliv som svenska, rödgröna europaparlamentariker uppenbarligen har noll respekt för.

Läs gärna min artikel i sin helhet här: https://www.jp.se/…/david-lega-kd-piratkopiering-ar…