VARFÖR ERKÄNNER INTE SOCIALDEMOKRATERNA FOLKMORDET I XINJIANG?

Vi kristdemokrater säger det rakt ut: den kinesiska kommunistregimen begår folkmord på uigurfolket i den kinesiska provinsen Xinjiang.

Över en miljon uigurer har spärrats in i fruktansvärda interneringsläger. Där omskolas de till ”rätt” kultur, indoktrineras i den kommunistiska läran och torteras. Tvångssteriliseringar och tvångsaborter ska minska födelsetalen. Därtill straffas den som skaffar flera barn med höga böter, eller till och med fångläger.

Och kommunistregimens brutala utrotningspolitik fungerar. Födelsetalen bland uigurerna minskar i snabbare takt än någon annanstans i modern historia. Nedgången är kraftigare än nedgångarna under det syriska inbördeskriget och folkmordet i Rwanda.

En hel folkgrupp håller på att utplånas. Men Sveriges socialdemokratiska regering, som ser vårt land som en ”humanitär stormakt”, verkar tyvärr måttligt intresserad av att diskutera det pågående folkmordet – än mindre att faktiskt klassa det som ett folkmord.

Jag frågar mig: hur hade vår socialdemokratiska regering agerat om Förintelsen hade ägt rum i dag? Hade man duckat frågan om folkmord samtidigt som man förhandlade om fördjupade och förbättrade handelsförbindelser med Hitlers Tyskland såsom man nu slutit ett nytt investeringsavtal med Kina?

Folkmordsbegreppet spelar roll. Det var först när det begreppet började användas om massakrerna i Bosnien och Rwanda som omvärldens passivitet omvandlades till politisk handling. Internationella insatser tenderar att utebli så länge omskrivningar för folkmord används. Därför behöver Sverige en modigare och mer handlingskraftig regering. En regering som vågar kalla ett folkmord för ett folkmord.

➡️ Läs gärna min artikel om Socialdemokraternas klandervärda utrikespolitik här: https://www.gp.se/…/vad-kr%C3%A4vs-f%C3%B6r-att…