TAIWAN MÅSTE FÅ DELTA I WHO:s VÄRLDSHÄLSOFÖRSAMLING – FÖR DEMOKRATINS OCH DEN GLOBALA HÄLSANS SKULL

Världshälsoförsamlingen har sammanträtt den senaste veckan. Världshälsoorganisationen (WHO) utgör ett viktigt forum för den globala hälsan, och är mer på tapeten än någonsin tidigare, med anledning av pandemin.

Idag kom glada uttalanden om att man beslutat sig för att hålla ett extra världshälsoförsamlingsmöte i november för att diskutera framtida pandemier. WHO ska komma upp med riktlinjer för hur pandemier kan förhindras eller förebyggas.

Inte lika glatt – nej, rentav stötande – är det faktum att Taiwan inte heller denna gång fick delta i de viktiga diskussionerna.Taiwan som har imponerat på omvärlden med sitt målmedvetna och framgångsrika arbete mot Covid-19.

Taiwan som är en välutvecklad demokrati och ekonomi, men som ständigt trakasseras och isoleras av den förtryckande kommunistregimen Kina.

Faktum är att Kina, av geopolitiska skäl, försvårar hela världens arbete mot nuvarande och framtida pandemier. Kina kan inte tillåtas hålla hela världens hälsa gisslan. Till syvende och sist handlar detta om hälsa, liv och död, men också om moral och om värnandet av demokratin.

Sverige och EU måste göra mer för att öka Taiwans möjlighet till deltagande i världshälsoförsamlingen. Mycket mer.

🇹🇼#LetTaiwanHelp🇹🇼