ATT ATTACKERA OBEROENDE MEDIER ÄR ATT ATTACKERA YTTRANDEFRIHETEN

Epoch Times är känd för sin ocensurerade bevakning av Kina och kritiska granskning av kommunistregimen.

Epoch Times utsätts gång efter annan för attacker, mest sannolikt orkestrerade av regimen.

Nu senast bröt sig svartklädda män in på tidningens Hongkong-tryckeri där de gick bärsärkagång (se video i länken nedan).

Det råder inga tvivel om att de som attackerar eller motarbetar granskande media gör det av två orsaker. Antingen för att man motsätter sig demokrati och mänskliga fri- och rättigheter. Eller för att man har något att dölja. Vi kan inte acceptera varken eller.

Den kinesiska regimens hotfulla och aggressiva agerande är ett symptom på den växande frustration som gror när Kina får negativ uppmärksamhet världen över. Frustrationen yttrar sig genom: sanktioner, till exempelvis mot den svenska forskaren Björn Jerdén; hotbrev, såsom det till journalisten Jojje Olsson; och fysiska attacker som den i måndags mot Epoch Times i Hong Kong.

Sverige måste stå upp för mänskliga fri- och rättigheter. Det arbetet börjar på hemmaplan. Den kinesiske ambassadören som attackerar politiker och journalister här, där yttrandefriheten är grundlagsskyddad, borde inte vara välkommen i Sverige. Det duger inte att som Ann Linde säga att ett beteende är oacceptabelt för att sedan låta detsamma fortgå.

❗ Utvisa Kinas ambassadör i Sverige, Gui Congyou!

❗ Stå upp för yttrande- och mediefriheten!

Här intervjuas jag av kinesiska NTD om attacken mot Epoch Times: https://www.ntdtv.com/b5/2021/04/14/a103096016.html