GOTT NYTT ÅR!

Ikväll ringer vi in det nya året, något som många längtar efter mer än vanligt.

2020 har för många varit ett hemskt år, där alldeles för många har förlorat nära och kära alldeles för tidigt. Alldeles för många har också blivit av med jobbet eller förlorat sitt företag på grund av pandemin. Alldeles för många har levt i isolering under en stor del av året av rädsla för att bli drabbade.

Världen har blivit en mer osäker plats, inte minst i Belarus och Kina.

Men det finns ljusglimtar så som vaccinet som nu börjar distribueras över världen. Vi ser också en ökad trygghet i och med ett antal fredsavtal mellan Israel och andra länder i Mellanöstern. En nyvald president i USA väcker hopp och förväntningar. Ett undertecknat Brexit-avtal skapar förutsägbarhet.

Världen blir givetvis inte bättre bara för att vi ringer in ett nytt år i natt. Det krävs också att vi fortsätter att ta gemensamt ansvar för människor i vår närhet, att vi alla fortsätter att följa riktlinjer och regler och att vi alla fortsätter att agera och protestera mot orättvisor i världen.

Jag är oerhört taggad att fortsätta vara en röst i EU för de som har svårast att göra sig hörda. Idag firar jag och min underbara familj in det nya året hemma och vi önskar er alla ett riktigt gott nytt år!