ISLAMI(S)TERNAS NYTTIGA IDIOTER

Av Islamiska statens (IS) så kallade ’kalifat’ i Irak och Syrien återstår bara skärvor och dammkorn. Detta innebär inte att terrorsekten har utraderats. Snarare har den ändrat taktik och flyttat fram sina positioner i Europa och andra delar av världen.

Om detta vittnar den senaste tidens bestialiska terrorattacker i Europa. Om detta vittnar blodbaden på Paris, Nice och Wiens gator.

Mot islamisternas rena, skära ondska hjälper inga fritidsgårdar eller socialtjänster i världen. Mot den måste vi sätta hårt mot hårt.

Ett led i det kraftfulla gensvaret måste vara att ställa högre krav på internetoperatörer, såsom Facebook, att snabbt ta bort all form av terrorpropaganda från sina sidor. Ett sådant förslag ligger nu på EU:s bord.

Med hänvisning till att förslaget skulle inskränka yttrandefriheten (för terroristerna) motarbetas det dock av Europaparlamentets vänstergrupper, där bland annat Socialdemokraterna och Miljöpartiet ingår.

Svenska socialdemokraters och miljöpartisters relativisering av islamismen är ingenting nytt. Detta trots att den islamiskt motiverade terrorismen, enligt Nationellt centrum för terrorhotbedömning (NCT), idag utgör ett av de största säkerhetspolitiska hoten mot vårt land.

Med den insikten frågar man sig: i Socialdemokraternas och Miljöpartiets värld, väger där terroristernas yttrandefrihet tyngre än den oskyldiga civilbefolkningens säkerhet och trygghet?

Om detta skriver jag i dagens Göteborgs-Posten: https://www.gp.se/…/eu-v%C3%A4nsterns-undfallenhet-mot…