GLÖM INTE ARMENIERNA

Köerna ringlar långa utanför klostret i Dadivank. Hit kommer människor för att be en bön en sista gång. Imorgon ska de ge sig av och lämna det land som är deras. Alla ägodelar de inte kan bära lämnas kvar.

För en vecka sedan slöts en vapenvila som gjorde slut på kriget i Nagorno-Karabach, den armeniska utbrytarrepublik som ligger på azeriskt territorium. Under de närmaste veckorna kommer Azerbajdzjan återta stora områden, som fram tills nu har kontrollerats av utbrytarrepubliken.

Dessa områden töms nu på sin armeniska befolkning.

Alltmedan omvärlden tittar på. Alltmedan Ryssland kopplar ett allt starkare grepp om Armenien, och Turkiet flyttar fram sina positioner i regionen.

Alltmedan EU och väst står maktlösa.

Konflikten i Nagorno-Karabach har inte nått en lösning – den har bara gått in i en ny, och kanske än farligare, fas.