GE ALLA BROTTSOFFER I EU STÖD OCH SKYDD

EU sysslar med både bra och dåliga saker. En otroligt bra sak att samarbeta kring är brottsoffers rättigheter. Det ska inte spela någon roll var i EU du utsätts för brott: du ska alltid få stöd och skydd.

Givetvis är det av största vikt att EU samarbetar för att i första hand kväsa brottsligheten. I mitt EU straffas brott alltid rättvist och effektivt. Men frågan handlar om så mycket mer än brott och straff. Där det finns förövare finns det också offer. Vi får inte glömma dem. Chock, sorg, stress och minnen lever kvar. Därför måste vi skapa en så säker och värdig situation som möjligt för brottsoffer inom hela EU.

Läs gärna mina tankar om EU:s första strategi för brottsoffers rättigheter i ledaren nedan: https://www.bt.se/ledare/lega-ge-alla-brottsoffer-i-eu-stod-och-skydd-ef4637de

KategorierOkategoriserade