KINA MÅSTE ÖPPNA TIBET FÖR OMVÄRLDEN

Idag lanserar vi svenska kristdemokrater, tillsammans med ett femtiotal andra parlamentariker från hela Europa, ett gemensamt upprop: ’Omvärlden kan inte längre tillåta Kina att isolera Tibet’*.

Tibet är en ”självstyrande” region i Kina. Men Pekings kontroll över Tibet har på senare år hårdnat, och Tibets självstyre är numer nästintill obefintligt. Vi vet att den kinesiska kommunistregimens brutala järnhand inskränker de mänskliga fri- och rättigheterna för tibetanerna. Deras möjligheter att använda sitt språk och utöva sin religion och kultur inskränks alltmer.

Samtidigt är det nästintill omöjligt för journalister, diplomater och turister att besöka Tibet. Tibet är den enda regionen i Kina där besökare behöver ett särskilt visum för att få tillträde. Och på de visumansökningarna blir det allt som oftast avslag. Situationen är såpass illa att journalister menar att det är enklare att få tillträde till Nordkorea än till Tibet!

Den pågående pandemin har återigen visat oss att det inte går att lita på den kinesiska kommunistregimen. Om något så har pandemin visat oss att Pekings respekt för internationell rätt och de mänskliga fri- och rättigheterna är lika med noll.

Nu är därför tiden att sätta hårt mot hårt mot Kina och dess skrupelfria imperialism och vidriga människosyn. Nu är tiden för Europas regeringar, Sverige inkluderat, att agera för att bryta Kinas isolering av Tibet. Det är dags att kräva tillträde till Tibet, och att införa repressalier mot den mördarregim som står i vägen för ett sådant tillträde. För Tibet och dess modiga folks skull.

➡️ Läs artikeln av riksdagsledamöterna Désiree Pethrus, Sofia Damm, Hampus Hagman och av mig här: https://www.dagensarena.se/…/vi-kan-inte-langre-tillata-ki…/

Här kan ni läsa originaltexten på engelska: https://davidlega.eu/…/op-ed-to-expose-chinas-secrecy-dema…/

* Artikeln är ett upprop som vi skrivit under tillsammans med ett femtiotal andra europaparlamentariker och nationella, politiska företrädare. Detta på initiativ av intresseorganisationen ’International Campaign for Tibet’. Parallellt med publiceringen på Dagens Arena publiceras uppropet i en rad andra tidningar runtom i Europa.

https://www.dagensarena.se/…/vi-kan-inte-langre-tillata-ki…/

104097524_3286484741364469_4500531820188761456_n