KINA OMÖJLIGGÖR EN ÅTERGÅNG TILL ”DET NORMALA”

När pandemin så småningom är över kommer allas våra liv att långsamt börja återgå till det normala. Men i den framtida relationen till den kinesiska regimen finns ingen sådan återgång.

Min partiledare Ebba Busch och jag skriver idag om den senaste tidens utveckling i Kina och varför det finns skäl för Sverige att vara konstruktivt, men även oroligt för landets framtida relation till kommunistregimen.

Vi slår fast att:

-Kina avsiktligt fördröjde och vilseledde världen om coronaviruset och den stora faran som medföljde.

-Kina har satt i system att anklaga dem som riktar kritik mot landet, för att vara ”rasister”.

-Kina sätter samtidigt uigurer i koncentrationsläger och rasismen är utbredd i landet.

-Kina är ett massövervakningssamhälle.

-Kina rustar upp sin militärmakt och är ansvarigt för en rad omfattande desinformationskampanjer, som i synnerhet riktas mot väst.

Än finns tid för oss i väst att ändra de senaste 30 årens misslyckade strategi. Det handlar om att säkra tillgången till grundläggande logistikkedjor och att effektivt bekämpa kinesiskt industrispionage. Det handlar även om att skapa rättvisa konkurrensvillkor mellan europeiska och kinesiska företag.

Men vi måste också sätta hårt mot hårt gällande grundläggande mänskliga fri- och rättigheter. Och detta kan Sverige inte göra på egen hand. För att lyckas krävs ett samlat EU, med en gemensam strategi.

Om detta kan ni läsa mer i Ebbas och min artikel som ni hittar här:

https://www.dn.se/debatt/det-finns-ingen-atergang-till-det-normala-med-kina/