KINAS HOT MOT UNGA KRISTDEMOKRATER HOTAR VÅR DEMOKRATI

100086307_3217169551629322_5044297960821620736_n

Den kinesiska kommunistregimens ambassad i Stockholm ägnar sig åt hot och skrämselpropaganda mot unga politiker. För en tid sedan gick de i ett offentligt meddelande ut och fördömde företrädare från Kristdemokraternas ungdomsförbund, KDU, som i en artikel kritiserat Kinas agerande i väst som ett stort hot mot det fria samhälle vi tar för givet.

Budskapet från Kina är tydligt:
“Sluta kritisera oss – annars är det Sverige och de svenska folkets intressen som drabbas.”

Att Kina systematiskt förtrycker sina medborgare är förkastligt. Att de nu ännu en gång försöker tysta andra länders medborgare bekräftar att deras maktanspråk i väst måste tas på största allvar. De skyr inga medel på vägen mot ekonomiskt världsherravälde.

Just därför måste vi alla, i alla lägen, försvara vår frihet. Det är precis det KDU gör i sin artikel – och det gör mig stolt.

Till Kinas ambassadör vill jag hälsa: hur mycket ni än skrämmer och hotar kommer ni aldrig lyckas försvaga eller censurera våra värderingar. De har en självklar plats i den svenska folksjälen. Och den rår ingen kommunistisk skrämselpropaganda i världen på.