Uttalande i Sveriges Radio om Coronaviruset och situationen i parlamentet

lega sr

Den omfattande spridningen av Coronaviruset påverkar oss alla. Min jobbvecka fick i sista stund en abrupt vändning. Istället för tre dagar fyllda med debatter och omröstningar blev veckans session kraftigt förkortad till endast en dag – utan några omröstningar. Det är minst sagt anmärkningsvärt att Europaparlamentet kallar drygt 700 parlamentariker till möte i Bryssel utan ett enda ärende att rösta om. Det främsta syftet med dagens möte var att diskutera Coronaviruset – vilket är ansvarslöst när mötet i sig innebar en oerhörd smittspridningsrisk.

Desto mer anmärkningsvärt är det att flygmotståndarna Helene Fritzon (S) och Alice Bah Kuhnke (MP) tycker att det är rimligt att närmare 700 parlamentariker flygs tur-och-retur till Bryssel, helt utan anledning. Till skillnad från dem tvekar jag inte att ta flyget i mitt jobb – men jag flyger helst inte i onödan.

Detta är omdömeslöst slöseri med skattebetalarnas pengar. Här borde Europaparlamentets ledning tagit på sig ledartröjan och agerat proaktivt och förnuftigt.

Lyssna gärna på oss i inslaget i Sveriges Radio idag: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…