HJÄLP MIG ATT HITTA OLIVIERS SKYDDSÄNGEL

75407787_2793518177327797_4725997620982448128_n

Du kan hjälpa till genom att dela detta inlägg så att det förhoppningsvis når fram till personen som räddade livet på Olivier. Tack! ❤️

Här på Europaparlamentet träffar jag många trevliga människor – och jag får höra många spännande och vissa hemska livsöden. En av de jag lärt känna är Olivier, en supertrevlig kille som alltid är glad när vi ses. Nu behöver han vår hjälp att hitta personen som räddade hans liv.

År 1994 flydde Olivier från Rwanda – han flydde för sitt liv och lyckades överleva folkmordet. Den som räddade honom var en svensk journalist med ett hjärta av guld. Nu hoppas jag kunna hjälpa Olivier att hitta den svenske mannen, så att Olivier kan få träffa honom igen och personligen tacka honom.

När Olivier första gången fick syn på vita människor på gatan i Rwanda bad han dem genast om hjälp, han behövde mat, pengar och skydd. De vita människorna var svenskar; en manlig journalist och ett par fotografer från en av Sveriges största tidningar. Det visade sig att Olivier och svenskarna behövde varandra. De behövde någon med lokalkännedom, som kunde prata engelska och som tack fick Olivier både mat och pengar.

Olivier och svenskarna träffades 3-4 gånger under den följande veckan då Olivier agerade guide och tolk. De blev vänner och slutligen hjälpte svenskarna honom att fly, gömd i en flyglast, till Nairobi. Med sig fick han pengar och ett visitkort med journalistens kontaktuppgifter. Han lovade att höra av sig när han var i trygghet. Tyvärr försvann inte bara pengarna i form av mutor på vägen – journalistens visitkort försvann också under flykten.

Idag bor Olivier i Bryssel. Han har gift sig, skaffat barn och jobbar nu som koordinator och chaufför på Europaparlamentet. Han tänker ofta på sin svenska skyddsängel, journalisten.

Jag hoppas att detta inlägg ska kunna bidra till att sammanföra dem: Hjälp oss gärna att dela detta inlägg så att vi kan nå fram till journalisten eller fotograferna i fråga.

Detta vet vi om journalisten:
– Ålder: idag ca 65 – 75 år. Han var mellan 40 och 50 år när de träffades 1994.
– Namn: Olivier tror att efternamnet slutade på -kvist/-quist
– Språk: Han talade bra engelska och kunde lite franska.
– Jobb: Han arbetade för en av de största svenska tidningarna 1994 och var alltså utsänd till Rwanda för att skriva om det pågående inbördeskriget.

Fakta om Olivier:
– Ålder: Han var 26 år 1994.
– Han hade studerat på universitet.
– Han hade en yngre bror som han presenterade för svenskarna vi ett tillfälle.

SNÄLLA DELA DETTA! Olivier tänker på detta varje dag och jag vill så gärna hjälpa honom. Hör av er om ni har någon information som kan hjälpa oss på vägen. Just din delning kan vara den avgörande! Tack! #oliviersskyddsängel