DAWIT ISAAKS RÖST MÅSTE FORTSÄTTA ATT HÖRAS

74670771_2773154856030796_3771949685049131008_n

Igår eftermiddag hade jag den stora äran att tillsammans med organisationen Free Dawit arrangera ett seminarium i Europaparlamentet. Det handlade om situationen för mänskliga rättigheter i Eritrea och läget för den svensk-eritreanska journalisten Dawit Isaak som har suttit inspärrad i Eritrea utan rättegång i 18 år. Medverkade gjorde bland annat representanter från FN, Reportrar utan gränser, Pen, och Dawits dotter Betlehem. Free Dawit såg även till att alla 751 europaparlamentariker fick varsin kopia av Dawit Isaaks bok HOPE.

Jag är glad över att kunna fortsätta vara en röst för de som svårast att göra sig hörda, oavsett om det handlar om barn, funktionsnedsatta, folkgrupper eller som nu; journalister som riskerar sina liv och säkerhet för människors frihet. Dawits röst måste fortsätta höras och pressen på Eritrea att släppa honom måste ökas.

Läs mer i Expressen här: https://www.expressen.se/…/dawit-isaaks-bok-delas-ut-till-…/