Idag firades Lekens Dag på Ågrenska, som är ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta diagnoser. Det är också en helt unik mötesplats för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar, och deras familjer.

Men för mig är det i första hand ett ställe där jag tillbringade några veckor varje år på sommarläger och helger, från det att jag fyllde sex år och framåt. Jag älskade Ågrenska, det var det där stället där man kunde busa, leka och sitta uppe hela natten och spela klädpoker oavsett om man hade diabetes eller satt i permobil. Även om jag aldrig tyckte det var jobbigt att växa upp med en funktionsnedsättning var det ibland skönt att bara vara med andra med liknande förutsättningar. Det blev en oas för mig, och för mina föräldrar som kunde få lite ledigt från att hjälpa mig. Detta var ju långt innan det fanns personlig assistans och LSS.

Ågrenska kommer alltid att finnas i mitt hjärta, och det var en härlig dag där jag och MegaVega träffade massa barn, föräldrar och familjer som njöt precis som vi gjorde. På bilden sitter vi tillsammans med Robert Hejdenberg (VD), Anders Olausson (ordförande och häxa för dagen), och Carl-Hugo Schéele (styrelsen).

68928356_2624499397563010_1250491702599221248_n