Igår eftermiddag kom jag till Strasbourg för att bland annat välja ny ordförande för EU-kommissionen.

Igår kväll hann vi också med ett första möte om de resolutioner som Europaparlamentet ska fatta beslut om på torsdag. Den här typen av resolutioner behandlar andra länders eventuella kränkningar av de mänskliga fri- och rättigheterna. Denna vecka diskuterar vi demonstrationerna i Hong Kong, fängslandet av aktivister i Ryssland och situationen för flyktingar på den amerikansk-mexikanska gränsen.

De sista dagarna har vi sett och läst mycket om den svåra situationen för, inte minst, barn i mottagarcentren i USA. Jag är absolut beredd att kritisera agerandet, men på samma gång är det viktigt att komma ihåg att EU knappast kan sägas ha tagit fullt ansvar för alla de barn som kommit hit under de senaste åren. En bra utveckling måste ske i dialog och samförstånd, inte bara genom att gå i polemik.

67206300_2554462301233387_8140398446939996160_n