Varför vägrar Åsa Regnér (S) att lyssna i LSS-frågan?

Förra fredagen avslöjades det att regeringens utredare bland annat kommer att föreslå att assistansen för barn och äldre tas bort. Sedan dess har handikapprörelsen protesterat kraftigt, och jag har kritiserat förslaget i bland annat SVT, GP, GT, och HejaOlika.se

Men ansvarig minister Åsa Regner (S) och Stefan Löfven (S) vägrar fortfarande att stoppa sitt besparingsförslag. Därför gjorde jag en film i måndags där jag bjöd in Åsa Regnér att komma hit till Göteborg och lyssna på andra perspektiv i LSS-frågan.

Att frågan berör många människor visade sig i alla de som har hört av sig den här veckan, och filmen har just nu visats 407 000 gånger och har snart delats 11 000 gånger. Men problemet är att Åsa Regnér fortfarande inte har tackat ja till att lyssna på den oro som många människor känner.

SVT snappade upp filmen och erbjöd mig och Åsa Regnér att debattera i TV. Jag tackade självklart ja, men från Åsa Regnér var det bara tyst. Inte heller i GP ville hon låta sig intervjuas.

Det måste bli ett slut på duckande av ansvar, dimridåer och på människor som trots behov förlorar sin assistans! Fortsätt därför gärna hjälpa mig att dela och sprida filmen, snart måste Åsa Regnér komma till en punkt där hon omöjligt kan säga nej!

Även i Göteborgspolitiken har det hänt en del i veckan. Birgitta Nesterud (S), ny ordföranden för nämnden för Intraservice, och Ann-Sofie Hermansson (S), kommunstyrelsens ordförande, skrev en nästan komisk debattartikel i GP med anledning nämndens resor över halva världen – resor som gjordes på minst sagt lösa grunder.

Där presenterade de riktlinjer som nämnden som ska följa. Problemet är att riktlinjerna redan finns, men att de inte följs! Det är ett skrattretande försök att försöka lura göteborgarna.

I en replik i dagens GP gav jag dem därför ett tips: ersätt ert ”förnyelseprogram” med en sammanfattande punkt: Etik och moral.

Jag avslutar med det glada nyheten att kommunfullmäktige igår sa nej till förslaget att införa ett förbud mot tiggeri.

Jag förstår att människor berörs av problemen med människor från EU-länder som tigger i Sverige, men lösningen är inte att förbjuda fattigdom. Istället måste regeringen och EU sätta press på de länder där medborgare tvingas lämna på grund av diskriminering och fattigdom.

Jag kommer aldrig att förbjuda människor att be om hjälp, och det känns mycket bra att en majoritet i kommunfullmäktige håller med om detta!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.