Nu måste vi rädda LSS

I måndags kväll slog KD Göteborg nomineringsstämma fast laguppställningen inför kommun- region- och riksdagsvalet 2018. Jag är stolt och glad över att jag valdes att toppa listan till kommunen. Jag tycker också att det känns grymt bra att vi har fått ihop ett taggat lag som kommer att fortsätta vår kamp för att få slut på slöseri som på politiska jippon och lyxnöjeshotell.

Det är upprörande att se hur dessa pengar – som hade kunnat gå till äldre, skola och förskola – kastas bort på det här sättet, särskilt med tanke på det länge har funnits stora behov inom dessa områden. Nu ser jag fram emot att vinna val – det dags för ett nytt ledarskap i Göteborg!

I förra veckan träffade jag, Ebba Busch Thor, och vår riksdagskandidat Hampus Hagman representanter för Stena Line. Då samtalade vi om Stena Lines framtid, men också de utmaningar som rederiet står inför.

Med anledning av detta skrev vi tre en debattartikel i SvD i måndags tillsammans med Robert Halef (KD), ledamot i trafikutskottet, om den förlamande hamnkonflikten i Göteborg. Det är mycket oroande att se att volymerna som passerar Sveriges viktigaste hamn har gått ner med cirka 40 procent sedan konflikten med fackförbundet Hamnfyran började. Rederier har börjat välja bort Göteborg och stora företag överväger att inte sköta sin import eller export via Göteborg.

Detta är en viktig nationell angelägenhet, men ändå har regeringen agerat mycket långsamt och visat dåligt engagemang i frågan. Det är en inställning som jag omöjligt kan förstå – agerandet är fullständigt motsägelsefullt. Det är trots allt företag som skapar jobb och som därmed är grunden för välstånd och välfärd – något som de rödgröna gärna och ofta säger sig kämpa för.

Men de vägrar bry sig om att de slår undan benen på företagen. Det är oacceptabelt, och vi kommer att fortsätta sätta press på regeringen att visa större handlingskraft. Vi kan, till skillnad från de rödgröna, inte sitta still när vi ser hur företagen och i slutändan välfärden, såsom förskola, skola och äldreomsorg, drabbas.

Avslutningsvis, på söndag är det Internationella Funktionshinderdagen. Då kommer det att anordnas manifestationer till stöd för LSS på flera håll i landet. Även om det är en fråga på nationell nivå kommer KD Göteborg att fortsätta göra allt vi kan för att rädda LSS.

I samband med manifestationen kommer vi även att presentera en tillgänglighetsrapport med 20 förslag för ett mer tillgängligt Göteborg och alla människors rätt att utvecklas. Håll utkik efter rapporten på söndag!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.