Regeringen måste sluta förstöra människors liv

I veckan kom äntligen beskedet att den rödgröna regeringen, efter mycket starka protester, nu fryser alla tvåårsomprövningar av assistansersättning. Det är förhoppningsvis ett första steg i att regeringen helt sätter stopp för sönderslagandet av LSS, vilket har förstört många människors liv.

Samtidigt får vi inte glömma alla de barn, unga och vuxna som redan har fråntagits sin assistans trots uppenbara behov, och framför allt trots rätt till, insatsen. Jag blev därför mycket orolig när jag hörde att ansvarig minister Åsa Regnér (S) under presskonferensen saknade svar på vad regeringen kommer att göra för dem.

Jag hoppas verkligen inte att regeringen stoppar huvudet i sanden och försöker sopa dessa människor under mattan. Detta måste verkligen bara ses som ett delmål i arbetet att helt återställa LSS till det som var syftet med lagen från början – ett liv som alla andra.

Även om jag är glad för regeringens senaste besked kan vi aldrig acceptera att människor fortsätter att hållas tillbaka och lämnas efter. Vi får aldrig sluta kämpa förrän alla får det stöd som de har rätt till.

I veckan har KD Göteborg presenterat en rapport som sätter skärgårdsfrågorna i fokus. Göteborgs södra skärgård, som är en del av kommunen, är en fantastisk tillgång. Men även om Södra skärgården ibland ses som ett av Göteborgs mest välmående områden har de precis som alla andra sina egna utmaningar.

Efter ett besök på Styrsöskolan, där jag och vår riksdagskandidat Hampus Hagman träffade och samtalade med lärare, elever och rektorer, tog vi båten till Donsö. Där presenterade vi rapporten med 14 förslag för en bättre skola och äldreomsorg, större möjligheter att utvecklas, och mer företagsverksamhet i skärgården.

Det var riktigt kul att rapporten blev så väl mottagen, och att vi fick många bra inspel, som vi naturligtvis kommer att ta med oss för att göra vår skärgårdspolitik ännu bättre. Läs hela rapporten här!

På torsdagen träffade jag också chefen, Ebba Busch Thor, som var på besök i Göteborg för att bland annat delta i Kvalitetsmässan på Svenska mässan och senare debattera EU-toppmötet i Opinion live.

Däremellan åkte vi till Danmarksterminalen för att träffa representanter för Stena Line. Det blev ett bra samtal där vi lyssnade på de utmaningar och planer för framtiden som Stena Line har, och där jag och Ebba lyfte det arbete som KD gör både på lokal och nationell nivå för att förbättra företagsklimatet. Läs KD Göteborgs företagsrapport här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.