Rödgröna tar bort parkeringsplatser vi faktiskt kan ha kvar

Närmare 7 000 parkeringsplatser i Göteborg kommer att påverkas av de många viktiga infrastrukturprojekten i Göteborg de kommande åren. Det visar en kartläggning av KomFram – en samverkansgrupp mellan Göteborgs Stad, Trafikverket och Västtrafik.

Därför är det oacceptabelt hur de rödgröna agerade när idrotts- och föreningsnämnden skulle fatta beslut om arkitekttävlingen för Slottsskogsvallen entrépark. Trots att det väntar en mycket besvärlig parkeringssituation i stan röstade vänsterkartellen igenom att antalet parkeringar i området ska halveras – från 94 till mellan 40 och 60 stycken.

Jag är positiv till att Slottsskogsvallens entrépark ska få ett ansiktslyft genom en arkitekttävling. Men varför minska parkeringarna? Det drabbar inte minst människor med funktionsnedsättningar, barnfamiljer och äldre. Detta gäller också de som reser till Göteborg för att besöka staden.

Enskilda nämnder borde inte stegvis och utan helhets- och framtidsperspektiv kunna plocka bort parkeringsplatser utöver de som försvinner på grund av infrastrukturprojekten. Vi måste istället se till att behålla de parkeringsplatser vi faktiskt kan ha kvar!

Förra helgen blev jag vald till ny ordförande för KD:s kommun- och landstingspolitiska råd (KLP), som har ansvar för att samordna det kommun- och landstingspolitiska arbetet för partiet. Självklart är jag jättestolt över förtroendet!

I min roll som ordförande kommer jag att driva på för KD ska ta mer plats på lokal nivå. Vi måste göra ännu mer för att kommuner och landsting ska koncentrera sig på sin kärnverksamhet (skola, vård och omsorg) och inte förvandlas till affärsdrivande företag som tar kommersiella risker på skattebetalarnas bekostnad. Jag kommer även kämpa för att vi ska bli ännu vassare och tydligare när det gäller att lyfta fram de som inte syns – främst barnen och de äldre.

Jag vill även ta upp de rödgrönas beslut om att föreningar i Göteborg ska få mer pengar utifrån hur många bidragsgodkända medlemmar man har från de mest socioekonomiskt utsatta områdena. I en debattartikel gick Bettan Andersson (V), ordförande i idrotts- och föreningsnämnden, till attack mot mig och Alliansen för att vi inte stöttade beslutet.

Men från Alliansens sida håller vi fast vid principen att de lokala aktivitetsstödet ska vara likvärdigt över staden och förutsägbart för föreningarna. Dessutom, varför ska barn, som inte bor i områden som är socioekonomiskt utsatta, lämnas efter? I vårt kommande budgetförslag vill Alliansen istället öka de rödgrönas drygt 20 miljoner kronor till en bit över 30 miljoner kronor – en ökning med nästan 50 procent. På så sätt missgynnas ingen förening – alla föreningar får ett större stöd!

Inlägget får avslutas med den roliga nyheten att 5,2 procent av göteborgarna tycker att Kristdemokraterna är bästa parti. Det visar SCB:s partisympatiundersökning som presenteras halvårsvis. Ett jättekul resultat! Särskilt med tanke på det hårda jobb som görs i Göteborg. Jag vill verkligen tacka alla för ett fantastiskt arbete!

Men även om vi är glada över resultatet är ingen av oss nöjda än. Vi kommer att fortsätta göra allt vi kan för att hålla i vår uppåtgående trend och för att vinna valet 2018 tillsammans med våra Alliansvänner – Göteborg behöver ett nytt ledarskap!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.