Dags att slopa pensionärsskatten!

I onsdags var KD:s partiledare Ebba Busch Thor på besök i Göteborg. På Levantines uteservering träffade vi representanter för SPF Seniorerna Göteborg och Riksförbundet Pensionärsgemenskap. Tillsammans fikade vi, spelade boule och samtalade om KD:s förslag på lokal och nationell nivå för att slå vakt om valfrihet och värdighet för våra äldre.

Många av de som var där kände en stark oro över de rödgrönas fortsatta försök att hindra införandet av valfrihet inom hemtjänst. Jag har sagt det förr: att vänsterpartierna vill köra över kommunfullmäktiges beslut är ett svek mot alla de som ser fram emot att kunna styra mer över det egna livet och den egna vardagen. Självklart lovar jag att göra allt jag kan för att stoppa vänsterkartellens sabotageförsök.

För oss kristdemokrater har det alltid varit prioriterat att sänka skatten för pensionärerna. I Alliansregeringen drev vi på så att skatten för pensionärer sänktes fem gånger med totalt 16 miljarder kronor. Mest sänktes den för de med lägst pension.

Men nu måste vi gå hela vägen och jag är mycket stolt över att KD fullt ut finansierar ett avskaffande av skillnaden i beskattning av löntagare och pensionärer. Socialdemokraterna pratar ofta om ett slopande av pensionärsskatten – men samtidigt gör partiet ingenting för att detta ska bli verklighet i sina budgetar. Det är inte trovärdigt!

Det är inte rimligt att vi har så många äldre i vårt land som levt ett långt liv och som ändå inte får ekonomin att gå ihop. Pension är inget bidrag – utan uppskjuten lön. Därför är det självklart att den ska beskattas lika som arbetsinkomst.

Tillsammans med Alliansen har jag också haft ett möte med de fackliga representanterna i Göteborgs stad. Samtalet handlade mycket om de höga sjukskrivningstalen i Göteborg, något som oroar både mig och fackföreningarna. Vi måste sluta satsa pengar på försök som vi vet inte fungerar, som exempelvis sextimmarsprojekt, och istället på allvar arbeta med lösningar som gör skillnad, såsom friskvård och hälsa, arbetsmiljö, chefsstöd m.m.

I onsdags skrev GP om en satsning ur Alliansens kommande budget för Göteborg. Vi kommer inom kort att presentera mer kring vilka prioriteringar vi ser att Göteborg behöver framöver, så håll utkik!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.