Viktigt att fortsätta utveckla Heden

Igår skrev jag tillsammans med Hampus Hagman på GP Debatt om hur Heden kan utvecklas på ett sätt som kombinerar stadsutveckling med idrotts- och fritidsmöjligheter. Vårt förslag bygger på den inriktning som Byggnadsnämnden fattat beslut om, en inriktning som mötts av såväl glada tillrop som skepsis. En av de skeptiska är Gothia Cup, som menar att bebyggelse på Heden hotar cupen. Jag har förståelse för BK Häckens oro, men jag tror att det är nödvändigt att Gothia Cup förändras i takt med att staden utvecklas. Inriktningen för Heden innebär ökade ytor för evenemang i kombination med bostäder och andra lokaler, eftersom parkeringarna grävs ner.

Gothia Cup är en viktig del av Göteborg och kommer även i fortsättningen kunna spelas på Heden liksom på många andra platser i staden. Att helt hålla tillbaka all utveckling i en mycket central del av staden för detta ändamål är dock inte hållbart. Jag känner starkt för idrotten och har under mina fem år som kommunalråd diskuterat dess förutsättningar med alla möjliga företrädare för Göteborgs idrottsrörelse, inklusive Gothia Cup. Jag är övertygad om att ett framtida Heden med bebyggelse enligt vårt förslag också kan rymma denna fotbollsturnering ett par veckor varje år. Läs om hur Kristdemokraterna vill utveckla Heden här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.