Veckobrev: Politisk seger och Bokmässan

Idag har jag skickat ut mitt andra veckobrev, som går att läsa här nedan och i pdf-version här. Vill du ha nyhetsbrevet automatiskt så kan du gå in här och anmäla dig i formuläret.

Förra helgen besökte jag syrisk-ortodoxa församlingen på invigningen av St Gabriels nya kyrka i Göteborg. Den syrisk-ortodoxa församlingen spelar en mycket viktig roll för många människor, både som kyrka men också som en samlingsplats. Jag är mycket glad över inbjudan att vara med vid invigningen, som också gästades av kyrkans överhuvud, Patriark Ignatius Aphrem II.

Seminarium hos Veidekke
På tisdagen deltog jag tillsammans med bland andra infrastrukturminister Anna Johansson och Jernhusens VD Kerstin Gillsbro på ett seminarium om Göteborgs utveckling. I publiken satt folk från bygg- och kommunikationsbranschen. Det händer mycket spännande i Göteborg, och mycket planeras, men det finns också mycket mer som kan göras. Lägstanivån behöver höjas. Jag lyfte problemen med att företagsklimatet försämras kraftigt och att det byggs för lite.

Politisk seger i kommunstyrelsen
Vid onsdagens möte med kommunstyrelsen försökte de rödgröna få igenom ett yrkande kring nya äldreutskott i stadsdelarna. Vi är övertygade om att det skulle leda till ytterligare otydlighet i ansvarsfrågan, och än mer ojämlikhet över staden. Vi röstade därför ner detta förslag och lyckades få majoritet för detta mot de rödgrönas vilja. Vi är glada att vi lyckats få ett grepp om äldrefrågorna med en central äldreberedning och utredning av äldreombudsman. Med vår politik ger vi tillbaka makten till de äldre och ökar kvaliteten i äldreomsorgen.

Bokmässan
Under torsdagen och fredagen har jag deltagit på Bokmässan, där det har varit en antal möten och seminarier på schemat. Jag har själv talat vid två seminarier som Berättarministeriet arrangerat. Vi har talat om civilsamhälle, hur samhället kan stötta de ideella krafterna och föreningarna, utan att för den skull kväva eller ta över projekten. Givetvis lyfte jag Kristdemokraternas syn på civilsamhället som en av samhällets viktigaste grundstenar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.