Ytterligare ras för Göteborg

Pil neråtFöretagsklimatet i Göteborg fortsätter att sjunka. Det visar Svenskt Näringslivs senaste rankning av företagsklimatet som presenterades idag. Göteborg rankas nu på plats 182 av Sveriges 290 kommuner när företagarna själva rankar kommunerna. Det är ett tapp med 15 placeringar sedan förra året, och ett tapp med 112 placeringar sedan 2010.

I samband med att Anneli Hulthén igår meddelade sin avgång fick jag många frågor om hennes politiska arv. Vid sidan av försämrad välfärd så är det just ett kraftigt försämrat företagsklimat som Hulthén lämnar efter sig. Dagens rankningbesked är en ytterligare bekräftelse på detta. Ett dåligt företagsklimat får negativa konsekvenser för hela Göteborg. Vi tappar en potential med fler företag och fler jobb. Vi får mindre skatteintäkter och därmed mindre resurser till skola och äldreomsorg än vad vi kunde ha haft. Det blir svårare att förverkliga drömmar om att starta eget och få det att fungera i Göteborg.

Göteborg måste vända denna negativa trend. Det kommer inte en ny socialdemokratisk kommunstyrelseordförande klara av. Vi måste ändra våra attityder till företagande och företagare. Att byta socialist förändrar inget av det.

Det krävs ett helt nytt ledarskap i Göteborg.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.