Satsa på Scandinavium för Göteborgs framtid

Läs min slutreplik i frågan om Scandinavium på GPs hemsida. Göteborg står inför ett vägskäl, ska vi våga satsa på framtiden eller ska vi hålla igen? Alternativet till att satsa är att vi kan säga adjö till Göteborg som en självklar evenemangsstad med allt vad det för med sig. Det blir ofrånkomligt att vi tappar större kulturevenemang, idrottsevenemang, konserter med mera. Det innebär i sin tur mycket färre hotellnätter, restaurangbesök och minskad shopping, vilket för med sig ett mindre behov av arbetskraft inom besöksnäringens servicebranscher. Många människor kommer att få lämna sina arbeten och andra får det svårare att ta sig in på arbetsmarknaden.

Om vi väntar med att fatta ett arenabeslut i tio år kommer färdigställandet sedan dröja minst 5-10 år till. 15-20 år är så lång tid att det kan vara för sent, då kanske vi istället får byggnadsminnesförklara Scandinavium och göra arenan till ett enda stort evenemangsmuseum, dit vi kan gå och minnas hur det var förr, när artisterna och idrottarna var här. För att Göteborg ska ha sin plats på världskartan behöver en ny arena finnas på kartan i Göteborg. Det kan vi inte vänta med i ytterligare tio år.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.