Förebyggande arbete krävs mot IS

David intervju P4Jag har precis intervjuats av GP och P4 Göteborg om rekryteringen till IS som sker i Göteborg, vad som görs och vad kommunen kan göra bättre. Jag tror att det är viktigt att skilja på kortsiktiga åtgärder och långsiktiga åtgärder, där kortsiktiga åtgärder till exempel handlar om vilken lagstiftning vi har och vilka resurser polis och andra myndigheter har för att arbeta mot de problem som finns idag. Långsiktigt krävs det ett arbete som gör brottslighet och extremism, oavsett vilken typ av extremism det är, mindre attraktiv. Här kan Göteborg göra mer. Det krävs stöd till civilsamhällets organisationer så att de kan ha verksamheter som är attraktiva för ungdomar. Det krävs stöd till föräldrar att klara av föräldraskapet. Det krävs en fungerande skola, och det krävs ett välmående näringsliv, så att det finns jobb till ungdomarna när de lämnat skolan. På alla dessa områden måste Göteborg bli bättre. Dessa saker ursäktar absolut inte terrorism eller brottslighet, men de hänger ihop med den problematik vi ser idag. De problem Göteborg har idag beror bland annat på att Göteborg misslyckats med skola och jobb under lång tid. Jag har skrivit mycket om allt detta på min blogg för den som är intresserad av mer konkreta förslag. Håll utkik i GP och på P4 för att läsa mer om vad jag tycker om detta.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.