Tråkigt besked att Säve stängs

Idag kom det väntade beskedet att Säve flygplats (Göteborg City Airport) stängs för det tunga flyget. De stora passagerarvolymerna flyttas därmed permanent till Landvetter. Det finns, tyvärr, inte längre fysiska eller ekonomiska möjligheter att fortsätta med det kommersiella flyget på Säve.

Min förhoppning är dock att viss flygverksamhet kan fortsätta på Säve. Det gäller i första hand den så viktiga helikopterverksamheten. Ambulanshelikoptrarnas betydelse för ett levande båt- och skärgårdsliv kan inte nog understrykas. Förhoppningsvis kan även privatflyget vara kvar på Säve, vilket känns bra.

Nedläggningsbeskedet drabbar i första hand de som haft sina anställningar kring flygplatsen men självklart kommer det också att påverka resenärerna. I och med dagens besked ökar Landvetters redan stora betydelse för Västsverige ännu mer. Vårt behov av goda kommunikationer till och från Landvetter blir större. Västlänken och dubbelspår till Landvetter blir allt viktigare i arbetet med att förbättra tillgängligheten till och från flygplatsen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.