Bra beslut om Hake fjord

Nu på förmiddagen kom besked om att Mark- och miljödomstolen avslår ansökan från Göteborg Energi om att bygga en vindkraftspark i Hake Fjord. Det är ett bra beslut som går att läsa mer om här. Domstolen har bedömt att friluftslivet påverkas och att de förorenade muddermassor som finns i området kan spridas om vindkraftsparken byggs. Dessutom har de vägt in en eventuell breddning av farleden in till Göteborg, och att Göteborg Energi inte kunnat visa att verksamheten går ihop samhällsekonomiskt.

Detta är precis de invändningar som vi, och många andra, haft under den långa process som varit, och det gläder mig att domstolen kommer fram till samma slutsats. Detta bör nu innebära att projektet läggs ner, något som borde gjorts för flera år sedan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.