Valrörelsen har börjat!

Göteborg behöver ett nytt ledarskap
Göteborg behöver ett nytt ledarskap

Nu är det dags! Efter en härlig semester började jag återigen jobba i måndags. Från och med nästa vecka är det full fart fram till valet. Givetvis att lägga det mesta av tiden i Göteborg för att övertyga så många göteborgare som möjligt om att Kristdemokraterna och Alliansen är redo att ta ansvar för Göteborg, men jag kommer också att göra några resor runtom i landet. På tisdag kväll är jag i Glasets hus i Limmared i Tranemo kommun, tillsammans med Kristdemokraternas toppkandidat till riksdagen, Sara Degerman Carlsson.

Vi är inte de enda som startat valrörelsen. Igår presenterade Socialdemokraterna i Göteborg förslaget att starta ett seniorhotell. Att förbättra äldreomsorgen i Göteborg är välbehövligt, för samtidigt som Sverige rankas som ett av världens bästa länder att bli gammal i, är Göteborg sämst av storstäderna på äldreomsorg. När hemtjänsten rankas hamnar Göteborg på plats 281 av Sveriges 290 kommuner. Antalet äldreboendeplatser är för få, och kvaliteten på de som finns är i många fall undermålig, vilket inte minst personalen kan vittna om. Äldre göteborgare får inte själva välja vem som hjälper till med intima saker i det egna hemmet. Samtidigt fördelas de pengar som är tänkta att gå till äldreomsorg om i stadsdelsorganisationen.

Det råder inga tvivel om att äldreomsorgen i Göteborg måste förbättras. Det minsta man kan begära är att de pengar som är tänkta att gå till äldreomsorg kommer fram, därför krävs det en öronmärkning av resurserna. Att tillämpa Lagen om valfrihet, LOV, är nödvändigt för att de äldre som vill, ska få möjlighet att bestämma vem som hjälper till i hemmet.

Socialdemokraterna har ansvarat för äldreomsorgen i Göteborg i 20 år, och ständigt lovat förbättringar. Resultatet är något helt annat. När de nu lovar ett ”seniorhotell” missar de inte bara att förklara varför äldreomsorgen blir bättre just den här gången eller varför de har lagt ner omkring tusen äldreboendeplatser de senaste fem åren. De missar också att Göteborgs äldreomsorg behöver genomgripande strukturförändringar för att utvecklingen ska vändas. Att utveckla den så kallade Göteborgsmodellen är fel väg att gå och långt ifrån tillräckligt.

Äldre göteborgare förtjänar bättre omsorg och personalen förtjänar bättre arbetsvillkor. Kristdemokraterna tillsammans med Alliansen är beredda att ta det ansvaret och vända utvecklingen. Om du som jag redan är övertygad om att Göteborg behöver ett nytt ledarskap så kan du ladda ner knappen på bilden och sätta den på profilbilden. Ladda ner knappen här. Självklart kommer du också att kunna hämta den i vår valstuga som öppnar den 18 augusti. Göteborg behöver ett nytt ledarskap.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.