Skrämmande tendenser i Europa

Nu efter valrörelsen så är det återigen fullt upp med det vanliga arbetet. I måndags hade jag förmånen att tillsammans med bland andra Drottning Silvia och Göran Hägglund vara på 100-årsjubiléet av Ågrenska på Lilla Amundön. Ågrenska har jag skrivit om tidigare här på bloggen. Det är en plats som är mycket viktig, inte minst för människor med funktionshinder och deras familjer. Det gäller också mig och min familj. Titta på det här klippet på GT.se där jag pratar om Ågrenskas betydelse (i andra halvan).

Valet i söndags blev en framgång för Kristdemokraterna, både på det nationella planet och här i Göteborg. Det är fantastiskt roligt. Vi gick fram med 1,3 procentenheter och landade på 6 procent. Det innebär att vi kommer att vara på plats i Bryssel och i det viktiga och inflytelserika arbetet i parlamentet under de kommande fem åren. Med all sannolikhet är det Lars Adaktusson som representerar oss, och jag är övertygad om att han kommer att göra det på ett utmärkt sätt.

Även i Göteborg gick Kristdemokraterna fram i valet och vi är nu bästa storstad, med 5,2 procent av rösterna. Det är givetvis väldigt roligt, och innebär också en bra grund inför valen till hösten. Jag har länge varit övertygad om att Kristdemokraterna kommer att gå bra i höstens val och efter den gångna valrörelsen så känns det ännu bättre. Vi gör starka valrörelser och när det politiska intresset bland allmänheten ökar, så ökar också vi.

Tyvärr är det omöjligt att bara vara glad efter valet. Jag är väldigt orolig över de nationalistiska och främlingsfientliga partiernas valframgångar på många håll i Europa, även här, och är övertygad om att Lars arbete är ännu viktigare med detta valresultat. Här i Göteborg måste vi fortsätta arbetet med att skapa ett Göteborg för alla som bor här, inte minst för barns och ungdomars skull.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.