Supervalåret i full gång

Kampanj på stan med Göran Hägglund i lördags
Kampanj på stan med Göran Hägglund i lördags

De senaste veckorna har det verkligen varit fullt upp, vilket har gjort att det blivit dåligt med uppdateringar här på bloggen. Det märks att Supervalåret är i full gång!

I helgen som gick samlades mer än 1200 kristdemokrater för de årliga kommun- och landstingsdagarna. Denna gång var det här i Göteborg vilket gjort att vi haft extra mycket att göra de här veckorna. Våra kommundagar består av ett stort antal seminarier om allt från bostadsbyggande, skola och miljö till ekonomi och socialpolitik. Själv hade jag ansvar för att presentera en rapport om hur vi vill att politiken för att stödja civilsamhället ska utvecklas. Rapporten är skriven av en arbetsgrupp som jag ledde under hösten och antagen av partistyrelsen. Det var roligt att äntligen få presentera den för partiet. Imorgon kommer jag att presentera den på Riksdagen för viktiga aktörer inom civilsamhället.

Vi vill bland annat öka möjligheten för skatteavdrag för den som ger gåvor till ideella föreningar och vi vill förenkla för föreningar att bli avdragsberättigade. Vi vill att alla ideella organisationer ska få ta del av de positiva regler för arbetsgivaravgifter som idrotten har och vi vill slå vakt om den momsbefrielse som second hand-butiker med hjälpsyfte har, bara för att nämna några av våra förslag. Ett starkt civilsamhälle är viktigt för ett välfungerande samhälle.

Förutom seminarierna lyssnade vi också på Göran Hägglunds tal, på våra parlamentskandidater Lars Adaktusson och Ebba Busch Thor och på Maria Larsson. Det var också väldigt roligt att en av mina bästa vänner, Sharam Rahi kunde komma och berätta på stora scenen om hur Balder har arbetat för att rusta upp Vårby gård i Huddinge. Det har jag bloggat om här.

Förutom det vanliga programmet firade vi också partiets 50-årsjubileum. I fredags skrev jag i Göteborgs-Posten om partiets utveckling och de värderingar vi vill bygga samhället på. Läs den här!

Framöver väntar mycket jobb, med fler och fler debatter, panelsamtal utfrågningar ju närmare valen vi kommer. I måndags hade GP en stor intervju med mig om de frågor jag driver, och jag chattade också med GP:s läsare under måndagen. Kul att många passade på att chatta med mig och ställa frågor om vår politik. Det känns spännande inför valrörelserna!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.