Hedrande med ISPO Cup

Fotograferas med ISPO Cup på mitt arbetsrum
Fotograferas med ISPO Cup på mitt arbetsrum

Som kommunalråd och andre vice partiledare blir det intensiva veckor med massvis av olika möten. I veckan som gått har jag bland mycket annat besökt två olika skolor i Göteborg och idag skriver jag i Göteborgs-Posten tillsammans med Kristina Tharing (M) och Helene Odenjung (FP) om att gymnasieskolan måste prioriteras för att utbildningen i Göteborg ska förbättras.

Under veckan har jag också deltagit i hedrandet av Förintelsens offer och träffat Göteborgs-Postens ledarredaktion tillsammans med Kristdemokraternas toppkandidat i Europarlamentsvalet, Lars Adaktusson. Idag är jag i Stockholm för möte med partistyrelsen och de stora frågorna på agendan är bostads- och integrationspolitiken.

Det som fick mest medial uppmärksamhet under veckan var dock utdelningen av priset ISPO Cup, som jag fick i München i tisdags kväll. Priset delas ut till en idrottare (eller ja, före detta idrottare) om året för att hylla dennes karriär. Bland tidigare vinnare finns Pelé, Ingemar Stenmark och Franz Beckenbauer. Det känns givetvis jättestort och väldigt hedrande att få ISPO Cup och hamna i sällskap med dessa enormt duktiga idrottare.

ISPO Cup hyllar idrottsprestationer och karriärer inom alla olika kategorier. Alla mäts utifrån sina egna förutsättningar, utan att jämföras med varandra. När jag var sex år var det nog ingen som trodde att jag skulle kunna bli världsmästare, men tack vare stöd, krav, kärlek och beröm från vuxna runt omkring mig fick jag möjlighet att utvecklas. Detta har präglat mig mycket. Det är otroligt viktigt att alla barn får stöd och krav utifrån sina egna förutsättningar och att de möts med beröm och kärlek, oavsett om det handlar om idrott eller något annat.

Kristdemokraternas politik går ut på att vuxna ska ha tid för barnen, genom större frihet för föräldrar och mindre barngrupper i förskolan. Jag är övertygad om att Kristdemokraterna har den bästa politiken för att Sverige ska bli världens bästa land att växa upp i.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.