Taggad för supervalår

Stora sportprisetEfter några dagars skön ledighet där jag hunnit umgås med familj och vänner är jag nu tillbaka på jobbet. I söndags hade Göran Hägglund och jag en debattartikel i Svenska Dagbladet där vi presenterade några av Kristdemokraternas förslag för att stärka civilsamhället. Även SVT Rapport gjorde en intervju, som sändes i söndags kväll, som man kan se här (3 min in i programmet). Intervjun handlade om vårt förslag att utöka rätten att göra skatteavdrag för gåvor så att privatpersoner kan göra avdrag för större belopp. Vi vill också göra det möjligt för företag att göra avdrag för gåvor, och ta bort de administrativa avgifterna för de organisationer som vill ingå i detta system. Detta är förslag som arbetsgruppen för civilsamhället, som jag ledde under förra året, har arbetat fram och som Kristdemokraterna nu kommer gå till val på.

Jag funderade lite på när jag hade mina första ideella uppdrag och insåg att jag har varit aktiv i civilsamhället i över 25 år, på alla olika nivåer. Jag tycker att det är oerhört viktigt att stärka denna del av samhället, vare sig det handlar om idrottsföreningar, sociala föreningar eller teatersällskap. Man pratar ju ibland om staten (det offentliga) och kapitalet (näringslivet) men jag tycker att det minst lika viktigt att lyfta fram civilsamhällets betydelse. Alla delar behövs i ett samhälle.

Detta är en viktig fråga, men verkligen inte den enda viktiga frågan. Självklart kommer jag att fortsätta arbeta för att göra Göteborg till Sveriges bästa stad för barn och unga att växa upp i, för äldreomsorgen, företagsfrågorna, bostadsfrågan, skolan, infrastrukturen, värdegrunden i Göteborgs Stad och mycket annat även i år. Självklart kommer jag att fortsätta åka på studiebesök både i Göteborg och på andra håll i Sverige och träffa så mycket människor som möjligt. Jag ser fram emot ett spännande år, med viktiga val, i Göteborg, i Sverige och i Europa.

Avslutningsvis vill jag också passa på att gratulera Eddie Karlsson, som idag fått GP:s Stora Sportpris. Jag minns själv hur glad och hedrad jag blev när jag fick priset 1998, och jag har det faktiskt på mitt arbetsrum här på Stadshuset. Grattis Eddie!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.