Regeringen förbättrar barnens situation

Imorse presenterade Rädda Barnen ny statistik om barn som lever i ekonomiskt utsatta familjer. Resultaten visar att den ekonomiska utsattheten minskar; jämfört med förra året så lever 10 000 färre barn i utsatthet. Detta är mycket glädjande.

Rädda Barnens generaldirektör, Elisabeth Dahlin säger att:

Vi hoppas att de insatser som regeringen har tagit initiativ till för att minska barnfattigdomen kommer att förändra situationen för många barn. Bland annat höjningen av flerbarnstillägget och förslaget på särskilt stöd för barns fritidsaktiviteter är viktiga satsningar.

Som kristdemokrat blir jag extra stolt över detta. Det är ju våra reformer som förbättrar för barnen! Just satsningen på stöd till barns fritidsaktiviteter tycker jag är särskilt viktig, eftersom den bidrar till att fler barn kan delta i föreningslivet och utveckla sina intressen tillsammans med andra. I Göteborg har vi länge sett att utanförskapet drabbar många ungdomar som istället söker sig till andra sammanhang, som inte är bra. Stödet till barn och ungdomars fritidsaktiviteter är inte bara ett bra sätt att minska den ekonomiska utsattheten, på lite längre sikt är det också en av lösningarna på problemet med gängkriminalitet.

Det är bra att utvecklingen är positiv, men det finns givetvis mycket kvar att göra. Dels visar statistiken att barns förutsättningar är väldigt olika beroende på var man bor och för Göteborgs och Stockholms del att det finns stora skillnader inom städerna. Bland annat lyfter rädda barnen fram att inga barn ska vräkas från sina hem, och det är en väldigt viktig åtgärd som måste bli verklighet.

Sverige ska bli världens bästa land att växa upp i, och jag vill att Göteborg ska bli Sveriges bästa stad för barn och unga. Det här är en svår vision att uppnå men det är mycket viktigt att vi fortsätter att sträva mot det. Rädda Barnens rapport bekräftar att vi är på rätt väg, men det finns mer kvar att göra.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.