In i kaklet, helt enkelt

Nu byter jag crocsen mot slipsen.
Nu byter jag crocsen mot slipsen.

Efter en mycket skön semester var det i måndags återigen dags att börja arbeta. Måndagen och tisdagen var relativt lugna arbetsdagar, men idag är det återigen full fart. Bland annat har vi nu på förmiddagen haft möte med kommunstyrelsen och i eftermiddag träffas vi i Personal- och arbetsmarknadsutskottet.

Under semestern har jag bland annat varit i Polen, där jag har mina rötter på min pappas sida. Det var gripande att vara där med nästan hela familjen och se det land som pappa tvingades fly ifrån 1968. Mer om min familjs historia kan man läsa i det tal jag höll på minnesdagen för Förintelsens offer i vintras. Läs det här. Den som följer mig på Facebook och Instagram har säkert också sett att jag var i New York för två veckor sedan. Det var väldigt kul och avslappnat.

Det kommande året kommer att vara intensivt. Förutom det vanliga politiska arbetet i Göteborgs Stad så kommer valrörelserna 2014 att ta mycket tid. Jag kommer att fortsätta lägga fokus på att jag vill göra Göteborg till Sveriges bästa stad för barn och unga att växa upp i. I förskolan måste barngrupperna bli mindre, så att de vuxna har möjlighet att se varje barn. I skolan ska elever kunna vara trygga, skolan ska vara fri från mobbing och givetvis ska alla elever lämna skolan med godkända betyg. Efter skolan ska unga kunna känna trygghet i att det går att hitta bostad och arbete.

Men givetvis finns det också många andra områden som är viktiga att arbeta med. I våras arbetade jag mycket med äldreomsorgen, där trygghet och valfrihet är viktigt. Detta är självklart viktigt även nu. Andra frågor som är viktiga för mig att arbeta med under det kommande året är företagens och föreningslivets villkor. In i kaklet, helt enkelt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.