Om träning och valfrihet

Evert Svenningsson (S) och jag på invigning.
Evert Svenningsson (S) och jag på invigning.

I förmiddags hade jag den stora äran att tala vid invigningen av PrimärvårdsRehab Mölndal som Bräcke Diakoni driver. Det kommer att ha sjukgymnastik, arbetsterapi och hjälpmedelsförskrivning under samma tak. Jag har erfarenhet av både sjukgymnastik och hjälpmedel och fick möjlighet att dela med mig av min syn på detta. Jag passade på att bland annat prata om hjälpmedel, som givetvis är något positivt. Utan min rullstol skulle jag inte komma så långt. Men det kan också vara negativt om man blir beroende av hjälpmedel som man skulle kunna vara utan. Sjukgymnastik och träning måste syfta till att vi ska lära oss att klara så mycket som möjligt själva, för att självständigheten och friheten ska öka.

På invigningen talade också Björn Fogelmark som sitter i styrelsen för Bräcke Diakoni och Evert Svenningsson som är ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden som ansvarar bland annat för Mölndal. Jag önskar Bräcke och PrimärvådsRehab framgång i sitt viktiga arbete!

Jag vill också passa på att tipsa om några aktuella mediaklipp. I helgen hade Göteborgs-Posten en artikel om valfrihet i Göteborg, eller snarare bristen på den. Den socialdemokratiska ledningen för staden vill inte ge äldre göteborgare möjlighet att själva välja vem som ska hjälpa till i hemmet. Anna Johansson säger att frågan är död för henne. Jag tycker att detta är bedrövligt. För mig är frågan allt annat än död, jag kommer att fortsätta driva detta. Läs mer om det här.

Idag skriver jag också i Göteborgs-Posten tillsammas med mina Allianskollegor från Moderaterna, Folkpartiet och Centerpartiet. Socialdemokraterna har kallat Göteborg för ett skyltfönster för socialdemokratisk politik. Göteborg är en fantastiskt stad, men jag är övertygad om att den skulle kunna bli så mycket bättre. Sprickorna i skyltfönstret är många. Läs vår debattartikel här. Ett sätt som Göteborg skulle bli bättre på kan man läsa här. Det är min vän och partikollega Malin Ekelund, som skriver tillsammans med Alliansen i Kulturnämnden om att göra gallerier virtuella, för att fler ska få möjlighet att ta del av konsten.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.