Miljöpartiet backar in i framtiden

kristdemokraterna_web

Pressmeddelande: 2013-02-25

– Miljöpartister säger sig ofta vara för valfrihet, men när de har möjlighet att faktiskt införa valfrihet i lagen, så viker de. Valfrihet för Miljöpartiet i Göteborg är inget annat än tomma ord, säger David Lega, kommunalråd för Kristdemokraterna i Göteborg, med anledning av att Miljöpartiet i Göteborg den 24 februari sagt nej till att tillämpa Lagen om Valfrihetssystem (LOV).

Lagen om valfrihet flyttar makten från politikerna till medborgarna. Med LOV ges äldre rätten att själva få välja vem som kommer hem och hjälper till i hemmet. Det innebär också att anställda inom äldreomsorgen får möjlighet att själva ta över verksamheten från kommunen.

– Äldre ska ha rätt att själva bestämma vem som hjälper en i hemmet. Jag kan inte tänka mig att bli gammal i en stad där någon annan ska bestämma vem som ska hjälpa mig i mitt eget hem. Då flyttar jag hellre till Mölndal, säger David Lega.

För mer information:
David Lega, kommunalråd (KD)
0735 12 34 56

Hampus Hagman, pressekreterare (KD)
0709 77 91 14

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.