Ibland faller saker ur minnet…

GP2

Det är mycket nu. Igår var jag med i tre olika medier, GT, TV4 och GP men jag kom bara ihåg att blogga om en av dem. Jag skrev om mina och mina allianskollegors artikel i GP om att öronmärka pengar till hemtjänsten. Stadsdelsnämnderna runt om i Göteborg ska inte kunna använda pengar som behövs till hemtjänsten till något annat. Det framgår med all tydlighet av de artiklar som fanns i GP igår. Vi vill också införa LOV, som jag skrivit om många gånger tidigare. Det ger stadens äldre möjlighet att fritt välja vem som ska utföra vård- och omsorgstjänster utifrån sina olika behov.

 

GT loggaMen jag hade också en artikel i GT om behovet av fysisk aktivitet i skolan. Precis som jag skriver i artikeln har en grupp forskare i Skåne visat att elever med 45 minuters daglig fysisk aktivitet klarar grundskolans mål bättre och att behörigheten till gymnasieskolan är större än de utan fysisk aktivitet. Framförallt var det killarnas resultat som förbättrades vilket är intressant efter som killar ofta presterar sämre än tjejer. Det är desutom så att de elever som halkar efter i skolan också ofta kommer ifrån socialt och ekonomiskt utsatta sammanhang. För dessa elever är alltså denna forskning särskilt viktig. Att öka andelen fysisk aktivitet i skolan ger alltså både bättre skolresultat och bättre hälsa, denna chans måste vi ta tillvara på.

 

Allt faller DavidDessutom var jag också med i ett av gårdagens avsnitt av Allt faller, TV-serien av Henrik Schyffert med Jonas Gardell och Johan Rheborg. Detta spelades faktiskt in för så länge sedan att jag nästan hade glömt det, men det var kul att se att jag har viss skådespelartalang, om jag får säga det själv 🙂 Programmet bygger ju på att Jonas och Johan spelar extrema och skruvade versioner av sig själva. Men nästan all riktigt rolig humor har en koppling till verkligheten. Scenen som jag var med i igår handlar om bemötande där Johan först inte vet hur han skulle hälsa på mig. Jag vet inte hur många människor som första gången sträcker fram handen, och sedan skämts när de förstår att jag inte är så bra på att ta i hand. Men jag har alltid tyckt att så länge syftet är gott så finns det ingen anledning att skämmas över att man försöker hälsa. Vi måste våga avdramatisera detta och humorn är ett sätt att göra det. Jag tror faktiskt att ett avsnitt av Allt faller är ett bättre redskap för det, än tusen böcker om bemötande från Handisam. Se avsnittet från igår och resten av serien här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.