Bäst tack vare laginsats

Idag kommer det en rapport från SOM-institutet om västsvenskarnas åsikter i en lång rad olika frågor. Det finns givetvis massor av viktig och intressant information i undersökningen, men det kom också ett väldigt glädjande besked på förmiddagens pressträff. Enligt SOM är jag den mest populäre politikern i Göteborg. Det gör mig givetvis otroligt stolt och hedrad. Samtidigt måste jag säga att detta är en laginsats. Runt mig har jag medarbetare som varje dag ger mig råd, hjälper mig med alla handlingar, bokar möten och ja, helt enkelt får det att fungera. Den kristdemokratiska fullmäktigegruppen i Göteborg bidrar också med otroligt mycket bra idéer som jag inte hade kunnat vara utan. Detta är en laginsats.

Men det finns nog många förklaringar till att jag har fått det stöd jag har. Själv tror jag att det är viktigt att vara ödmjuk och lyssnande. Detta är två egenskaper som är viktiga för människor i allmänhet, men de är nog särskilt viktiga för politiker. Under de två år jag varit kommunalråd har jag alltid försökt lyssna på de olika åsikter som finns för att kunna bilda mig en uppfattning på så goda grunder som möjligt. En sådan fråga var beslutet om krogtiderna som var väldigt aktuellt i våras. Det var självklart för mig att bjuda in representanter för krögarna för att ta del av deras åsikter, lika självklart som att lyssna på kommunens utredare, även om jag delade hans åsikt mer. Jag tror att det är viktigt för politiker att arbeta såhär.

Att få ett sånt här resultat i en mätning förpliktigar självklart mycket. Jag hoppas att detta också kommer att innebära ett starkare stöd för mitt parti i valet 2014. Jag vill fortsätta arbeta för att Göteborg ska bli Sveriges bästa stad för barn och unga att växa upp (vad Kristdemokraterna vill göra går att läsa bland anant här) och då krävs det att Kristdemokraterna växer och tillsammans med Alliansen vinner nästa val.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.