Jag ber om ursäkt

Inget roligt... Förlåt.
Inget roligt… Förlåt.

Igår hade jag en debattartikel i Göteborgs-Posten och skrev ett blogginlägg om barngruppernas storlek i Göteborg. Lite på skämt la jag också upp en bild från Tokyos tunnelbana, där det ju också är trångt. Idag känner jag mig lite skamsen över detta. I Västnytt igår kväll rapporterades det om att utrymmet för barnen i de tillfälliga förskolemodulerna på Heden är alldeles för litet. Istället för de 10 kvadratmeter per barn som förskolan ska vara är finns det bara 6,5 kvadratmeter på Heden. Likheterna med Tokyos tunnelbana blir obekvämt stora.

Samtidigt är den socialdemokratiskt ledda majoriteten otroligt duktiga på att tala om att de fått bort kön till förskolan. Det finns ingen kö till förskolan i Göteborg eftersom alla får ett skäligt erbjudande inom fyra månader. Jag delar inte deras definition av vad som är ett skäligt erbjudande, eftersom den ibland innebär att en förskola 9 kilometer från hemmet är skäligt. Men även om jag hade delat deras definition så är det ju inte så konstigt att kön är borta, om barngrupperna är för stora och ytan för liten. Det är nu viktigt att snabbt hitta nya lösningar. Jag vill göra Göteborg till Sveriges bästa stad för barn att växa upp i, och då krävs det en barnomsorg i toppklass.

(PS. Det finns ett visst mått av ironi i den här texten) 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.