En dag i kommunalrådets liv

Idag är det en mycket lång dag mötesdag, till och med för mig är det högt tempo. I förmiddags var det möte med kommunstyrelsen. Idag var det inte något beslutande möte, utan istället ett informationsmöte med föredragningar om olika aktuella ärenden. Såna här möten har vi ungefär en gång i månaden. Idag fick vi bland annat information om ändringarna i kollektivtrafiken, om äldreomsorgen och om Ågrenska. I helgen genomfördes stora förändringar i Göteborgs  kollektivtrafik, och vi fick idag en mycket preliminär första genomgång av hur det har gått. På det stora hela tror jag det är bra förändringar som görs, men det är givetvis mycket i trafiken som är svårt att förutse hur det ska gå.

Anders Olausson
Anders Olausson från Ågrenska

Från Ågrenska kom Anders Olausson och Robert Hejdenberg. Ni som är trogna läsare här på bloggen vet hur bra och viktig jag tycker att Ågrenskas verksamhet är. Idag pratade Anders och Robert om verksamheten för hela kommunstyrelsen och de informerade också om deras 100 årsjubileum som är i maj 2014.

Vigsel kl 12:12
Camilla och Stefans vigsel kl 12:12

Idag är det ju den 12 december 2012 och många par gifte sig idag. Som kommunalråd har jag vigselrätt och själv vigde jag två par, ett kl 12, och ett kl 12:12. Det är ju givetvis jätteroligt att få vara med under en så viktig dag i dessa människors liv, och också hedrande att de bad mig att viga dem. Efter vigslarna åt jag lunch med mina medarbetare och passade på att se ett avsnitt av West Wing, ett program som man både kan se som avslappning och en lektion i statsvetenskap och amerikansk politik. Det var en skön paus.

Art by Video
Sofia från Art by Video

På eftermiddagen har jag haft tre olika möten, först med Sofia från Art by Video. Art by Video bedriver ett virtuellt konstgalleri. Jag är ju väldigt intresserad av hur man kan använda teknik för att göra olika saker tillgängliga för fler människor och det var därför intressant att träffa Sofia. Jag tror att i till exempel skolan kan Art by Video göra stor nytta för att nå ut med kulturupplevelser till fler. Efter Art by Video träffade jag Insolvens Väst som också de bedriver ett mycket viktigt arbete. Många människor, alldeles för många, är överskuldsatta och behöver stöd, hjälp och rådgivning för att bli av med sina skulder. Detta är jätteviktigt och jag är glad att vi kunde träffas och diskutera detta problem. Nu senast träffade jag Emma från Lerumsgymnasiet som gör ett projektarbete om tillgänglighet. Hon hade gjort sin research och ställde bra frågor om hur fler funktionshindrade ska få arbete, tillgängligheten ska öka och attityder förändras. Jag ser fram emot att se resultatet av Emmas arbete och hoppas kunna lägga upp det här.

Emma från Lerumsgymnasiet
Emma från Lerumsgymnasiet

Nu ikväll blir det först möte med Göteborgs Handikappidrottsförbunds styrelse där jag är ordförande och därefter är det julbord med styrelsen. Vi har haft ett bra år med många medaljer i olika tävlingar. Speciellt imponerad är jag över Anna-Carin Ahlquists guld i Paralympics. Detta är bra, och vi måste nu fortsätta utveckla förbundet för att vara ett bra stöd för våra medlemmar och nå nya framgångar.

Delar av GHIFs styrelse
Delar av GHIFs styrelse på mitt arbetsrum

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.