Att påverka i opposition

Bild från när jag besökte Stigs Center i maj.
Bild från när jag besökte Stigs Center i maj.

Efter en lång och försenad tågresa från Stockholm kom jag till dagens kommunstyrelsemöte, precis i tid till vi skulle börja med beslutsärendena. Det första ärendet idag gällde Stigs Center, och hur man ska få bukt med den illegala försäljningen av alkohol där. På Stigs Center har situationen blivit bättre under hösten, mycket tack vare de vakter som funnits där. Det arbetet måste fortsätta, annars riskerar situationen att bli sämre igen. Det är också viktigt att det finns en samordning med kommunerna runt om Göteborg. Till Stigs Center kommer ungdomar från hela Göteborgsregionen och då måste vi också samarbeta inom Göteborgsregionen. Jag var själv där i maj tillsammans med min partikollega Maria Larsson som också är ansvarig minister, vilket GP skrev om här. Från Alliansens håll begärde vi att en återrapportering av arbetet ska ske under våren, vilket den rödgröna majoriteten också gick med på. Denna fråga är alldeles för viktig för att släppa iväg.

;

Idag hade vi också ett ärende om Kannebäcksskolan i Västra Göteborg där elever som är döva, har nedsatt hörsel, tal- och språksvårigheter. Från elever och föräldrar på skolan har det länge funnits önskemål om att verksamheten för elever med tal- och språksvårigheter ska finnas upp till år 9. Det vill stadsdelen Västra Göteborg som driver skolan också, men då krävdes det ett tydligare uppdrag från Kommunstyrelsen. På Kannebäcksskolan går elever med tal- och språksvårigheter från hela Göteborg och skolan måste få betalt för de elever som kommer från andra stadsdelar. Jag yrkade därför tillsammans med mina Allianskollegor på att de ska få det förtydligande som behövs. Även detta gick majoriteten med på och jag hoppas nu att tjänstemännen snabbt ska ta fram ett förslag så att stadsdelen kan utöka verksamheten.

;

Avslutningsvis vill jag också tipsa om den debattartikel som Maria Berntsson och jag har i dagens GT. Det är viktigt att servicen till medborgarna i Göteborg fungerar bra, men det är också otroligt viktigt att alla de anställda i Göteborgs Stad mår bra. Sjukfrånvaron är oacceptabelt hög och idag skriver vi om hur vi kan motverka det. Grön Rehab, som Maria lämnat in en motion om, är ett sätt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.