Viktigt med funktionshinderdag

Idag den 3 december är det FN:s internationella funktionshinderdag. Dagar som den här är till för att uppmärksamma saker som kan förbättras i samhället. Beroende på hur lång man har kommit i olika länder måste fokus ligga på olika saker. Tyvärr finns det fortfarande mycket som kan förbättras för funktionshindrade, även i Sverige. Själv har jag länge varit intresserad av hur möjligheterna för funktionshindrade att arbeta kan förbättras. Trogna läsare här på bloggen vet att jag vill införa en head-huntingenhet med uppdraget att matcha funktionshindrade mot lediga tjänster i staden, för att på så sätt minska arbetslösheten i denna grupp.

Själv fick jag kämpa för att inte bli förtidspensionerad på rutin när jag fyllde arton. Varför skulle jag bli pensionär, jag var ju bara 18 år? Visst kan jag inte utföra alla arbeten. Som fönsterputsare skulle jag kanske till exempel inte göra ett bra jobb, men det finns mycket annat som jag kan göra. Med en förändrad attityd och enkla lösningar kan många arbeten bli tillgänliga för funktionshindrade. Vi behöver tillgänglighetsanpassa arbetsmarknaden, det vill jag uppmärksamma idag.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.