Lyssna på alla barn

För andra gången på kort tid har jag nu anledning att hylla min partikollega Maria Larsson som är barnminister. Förra gången var det utredningen om hur vi kan göra Barnkonventionen till lag som var bra. Nu är det nyheten om att Barnombudsmannen ska göra intervjuer med barn med särskilda behov.

 

Konceptet i sig är inget nytt, tidigare har såna här intervjuer gjorts med ensamkommande flyktingbarn och barn som utsätts för våld och sexuella övergrepp. Barnkonventionen säger att barn har rätt att komma till tals. Det gäller alla barn, men barn ur dessa grupper har ofta svårare att höras än andra.

 

Jag hoppas att detta ska innebära att dessa barns situation uppmärksammas, att förändringar görs där det behövs utifrån barnens behov och att man fortsätter med det här arbetssättet i framtiden.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.