Glöm aldrig Kristallnatten

Idag är det 74 år sedan Kristallnatten inträffade. Det var en försmak av det fruktansvärda som skulle komma. I förintelsen raderades stora delar av min släkt på pappas sida ut. Förintelsen kunde ske därför att samhället inte stod fast förankrat i övertygelsen om att alla människor har ett lika och okränkbart värde, oberoende av bakgrund, sexuell läggning eller vad det än må vara. Vårt värde får vi för att vi ÄR människor. Vi får aldrig kompromissa om detta. Detta är ett viktigt skäl till att jag är kristdemokrat. Förra året hade jag en debattartikel om Kristallnatten, och jag länkar till den här igen.

 

Idag har jag också en debattartikel i GP tillsammans med mina Allianskollegor Kristina (M) och Helene (FP) om skolan i Göteborg. Jag skrev så mycket om den igår, så jag gör det inte igen, men läs gärna vår debattartikel. Avslutningsvis ser jag att GTs ledarsida uppmärksammar “stölden” som jag skrev om här på bloggen i onsdags. Samordning Brukarmedverkan heter ett projekt som ger människor med psykiska funktionsnedsättningar stöd att hitta jobb. Det är jättebra, jag har själv föreslagit att detta ska införas, men när jag gjorde det så sa alla andra nej. Just därför blev jag minst sagt förvånad när jag upptäckte häromdagen att det nu finns en sån här funktion. Bra, men jag tycker fortfarande att Headhunting-enhet hade varit ett tydligare och roligare namn.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.