Bästa politiken för företagande

Igår besökte jag Örebro län tillsammans med mina partivänner och kollegor i presidiet Göran Hägglund och Maria Larsson. Detta var den andra gemensamma resan vi gjorde sedan vi valdes i januari och det var lika roligt den här gången. På kvällen träffade vi runt 120 medlemmar och intresserade på Stora Hotellet i Örebro och innan dess var vi på olika studiebesök runt om i länet.

 

Själv var jag först i Karlskoga där jag träffade lokalavdelningsordförande Ann-Catrine och KDU:aren Lovisa. Tillsammans besökte vi företaget Transcom, som driver ett stort callcenter som sysselsätter över 900 personer. De allra flesta är ungdomar, medelåldern på de anställda är 22-23 år. Det är förstås oerhört viktigt för ungdomarna och för samhället att den här verksamheten finns. För många är Transcom det första jobbet och deras väg ut i vuxenlivet. Förra mandatperioden halverade Alliansregeringen arbetsgivaravgifterna för de som anställer unga, och det är förstås jätteviktigt för ungdomarna på Transcom. När det blir billigare att anställa har företagen förstås möjlighet att anställa fler. Socialdemokraterna vill återställa arbetsgivaravgifterna, det vill säga de vill dubblera dem, och det kommer givetvis innebära att Transcom kan anställa färre ungdomar. Här gör vår politik stor nytta.

 

 

 

Jag åkte sedan vidare till Finnerödja i Laxå kommun, där OBH Nordica har sitt centrallager. Lagret har växt kraftigt på senare år och målsättningen är att fortsätta växa. Ännu en gång blev jag påmind om hur viktigt det är att infrastrukturen fungerar, och i det här fallet är det E20 som måste bli bättre. Om detta har jag skrivit flera gånger, här till exempel. Tyvärr har Socialdemokraterna lagt sig platta inför Miljöpartiet för att behålla makten i Västra Götaland och därför kommer E20 med all sannolikhet inte byggas om under den närmsta tiden. För det krävs det att Kristdemokraterna kommer i majoritet tillsammans med övriga Alliansen. De senaste två månanderna har jag besökt Göteborgs Hamn, Volvo Powertrains i Skövde och de ger samma bild som OBH Nordica. Detta är viktigt för alla som är beroende av en säker och fungerande väg genom Västra Götaland.

 

 

 

Studiebesök är viktiga, dels för att få nya idéer och dels för att höra hur den politik man driver fungerar i verkligheten. Båda besöken igår bekräftade att Kristdemokraterna ligger helt rätt i frågor om företagande och infrastruktur.

 

Nu tar jag helg.

 

Lega out. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.