Bra krafttag mot fotbollshuliganism

Igår dömdes ett antal fotbollshuliganer i Göteborg för våldsamt upplopp i samband med en fotbollsmatch förra året. Det är bra att de döms och viktigt att samhället börjar stävja våldet och de som använder idrotten som en ursäkt för att slåss. Signalen, att det är oacceptabelt att använda idrotten för att störa arrangemanget och allmänheten genom våld och vandalism är mycket viktig. Oavsett om man går på själva idrottsarrangemanget eller på en restaurang i närheten så ska man kunna känna sig trygg.

Förra året tog jag initiativ till en starta dialogen om fotbollsrelaterat våld på nytt. Där träffades berörda parter, kommunen, polisen och klubbarna för att diskutera problemen och lösningarna ur våra olika perspektiv. Det gjordes och blev mycket bra. Nu är det viktigt att dialogen fortsätter och att vi inte sitter nöjda.

För övrigt tror jag fortfarande på att Häcken kan ta hem guldet till Göteborg 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.